Om Sara

Min historia


Att aldrig riktigt kunna känna vad jag själv känner, vad vill och önskar jag?


Att konstant känna och ta in minsta nyansskillnad i omgivningen och personers humörsskiftningar. Att något är fel, men inte riktigt förstå eller veta vad som är felet. Är det jag? Är det mitt fel?
Efter att ganska tidigt, innan jag var 25, ha så pass ont i min kropp att jag inte kunde avfärda det i min normala tillvaro, så började jag leta efter alternativa behandlingsformer. Jag visste att dessa smärtor inte var något som vanlig sjukvård skulle kunna hjälpa mig med, då jag kände att psykiskt mående och fysiska smärtor måste hänga ihop. Något som sjukvården i Sverige inte riktigt tog hänsyn till. Vidden av hur allt i och utanför kroppen hänger ihop insåg jag dock långt senare!

 

Jag är född 1981 och uppvuxen vid och på havet i Lysekils kommun i Bohuslän, men merparten av mitt vuxna liv bott i Uddevalla. Varvat med mycket resande världen över. 


Jag har en bakgrund som marknadsekonom där jag jobbat administrativt med samordning, projektledande och koordinering med mycket kundkontakt. De senaste åren inom fastighetsbranschen. Som person är jag både lugn och aktiv, eftertänksam, går min egen väg, men ser mig ändå som rätt ”vanlig”.


Jag gillar att uppleva saker, ha tid i lugn och stillhet, umgås och höra om människors bakgrunder som format dem. Och framför allt gillar jag att utvecklas och vara med och utveckla människor, hjälpa dem vidare om det är det de önskar. 

 

När jag första gången fick höra talas om högkänslig personlighet – HSP, var det som att komma hem, att förstå mig själv och känna tillhörighet och att inte vara knäpp. Sakta men säkert hittade jag verktyg för att hantera överstimulansen som offentliga miljöer och umgänge med människor innebar. Att hitta en balans mellan önskan att vara social och aktiv med massor av saker på schemat och orken/återhämtningen.
Det blev bättre, men samtidigt blev det också sämre och sämre. Lusten till allt det som gjorde mig glad och energifylld försvann. Det blev liksom gråare och gråare och jag ville vara mer och mer för mig själv. Utan ljud och rörelse. Jag kände inte igen mig själv och visste att jag måste göra något.

 

Efter många år med påfrestande familjeförhållanden, mer eller mindre hela livet och i kombination med stor påfrestning på jobbet, så blev jag tvungen att dra i nödbromsen och ta en time-out. Kroppen hade redan under många år sagt ifrån med smärtor och symptom, som jag behandlat genom olika former av alternativa metoder och även klassisk terapi. 

 

Tack vare min time-out med studier i Dalarna hösten 2017-våren 2018 och min älskade hobby dansen, stötte jag på energibehandlingen AuraTransformation™. Jag kände direkt igen mig i beskrivningarna och jag visste att jag måste göra en AuraTransformation™. En ny känsla av att komma hem infann sig.


Några av de tydligaste grejerna efter min AuraTransformation™ var att stresskänslan och den konstanta känslan av hjärtklappning försvann.

Jag fick en återhämtande lugn sömn, så jag vaknade pigg och utvilad istället. Lusten att lyssna på musik igen kom tillbaka direkt, något som jag inte riktigt orkat på flera år! Att jag dessutom började känna att jag ville umgås med folk igen, var en riktig seger! Mitt gamla sociala och glada jag liksom vaknade och började spira igen.


En glädje inuti mig själv kom fram. Jag kände mig mer säker och bekväm i mig själv och i samspelet och umgänget med andra människor. Och det kändes som att jag strålade! 

Dock händer det alltid saker i ens liv och det skulle visa sig ändå bli sämre innan det blev bättre igen. Det är också väldigt vanligt inom holistisk läkning, att man kan uppleva ett steg framåt och två tillbaka. Via energibehandlingen AuraTransformation kom jag vidare till klassisk homeopati och osteopati. Via osteopatin kom jag vidare till Kraniosakral terapi, som också tillhör den osteopatiska medicinen och genom de båda kom jag ytterligare in på LIFE-Therapy och beteendevetenskap i form av Socialpsykiatrisk vård och Psykologi bland annat! Resan fortsätter och det är väldigt spännande! 

 


Väl mött
Sara


Kontakt

E-mail: info@saraboerjesson.com

Telefon: + 46 (0)72-722 02 07

Fysisk plats: Sörkällegatan 10, Uddevalla

Hemsida: saraboerjesson.com

2020 © Sara Börjesson